کد خبر : 4236 منبع خبر : روابط عمومي تاريخ خبر : 1405/06/11

با حضور دهقانی مشاور وزیر آموزش و پرورش در نشست بررسی روند اجرای طرح نهضت توسعه عدالت آموزشی در خوزستان ؛
سهم مسئولیت‌های اجتماعی صنایع خوزستان باید به موتور محرک عدالت آموزشی تبدیل شود

مشاور وزیر آموزش و پرورش با تأکید بر ظرفیت‌های اقتصادی و صنعتی خوزستان، خواستار اختصاص سهمی مشخص، هدفمند و برنامه‌ریزی‌شده از مسئولیت‌های اجتماعی مجموعه‌های اقتصادی و صنعتی استان به طرح نهضت توسعه عدالت آموزشی شد و عملکرد اداره‌کل نوسازی مدارس خوزستان در اجرای این طرح را قابل توجه دانست.

به گزارش روابط عمومی اداره‌کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان خوزستان، نشست بررسی روند اجرای طرح نهضت توسعه عدالت در فضاهای آموزشی و پرورشی با حضور اردشیر دهقانی، مشاور وزیر آموزش و پرورش و دبیر قرارگاه عدالت تربیتی، بابک ممبینی، مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان خوزستان، اعضای شورای معاونین اداره‌کل نوسازی مدارس استان و رئیس و مدیرعامل مجمع خیرین مدرسه‌ساز خوزستان برگزار شد.

در این نشست، آخرین وضعیت اجرای پروژه‌های نهضت توسعه عدالت آموزشی، میزان پیشرفت طرح‌های در دست اجرا، ظرفیت‌های موجود برای تأمین منابع و همچنین مهم‌ترین چالش‌ها و موانع پیش‌روی تکمیل پروژه‌های آموزشی استان مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

اردشیر دهقانی، مشاور وزیر آموزش و پرورش و دبیر قرارگاه عدالت تربیتی، در ابتدای این نشست با اشاره به معرفی سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور به عنوان دستگاه برتر در جشنواره شهید رجایی، این موفقیت را به رئیس سازمان، مدیران و کارکنان مجموعه نوسازی مدارس کشور و استان‌ها تبریک گفت.

وی با بیان اینکه کسب این عنوان حاصل تلاش مجموعه‌ای و عملکرد هدفمند در حوزه توسعه فضاهای آموزشی است، اظهار کرد: این موفقیت ارزشمند باید به عنوان یک دستاورد ملی مورد توجه قرار گیرد و ظرفیت‌های ایجادشده در مسیر خدمت‌رسانی بهتر به دانش‌آموزان و توسعه عدالت آموزشی به کار گرفته شود.

دهقانی با قدردانی از عملکرد اداره‌کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس خوزستان در اجرای طرح نهضت توسعه عدالت آموزشی، گفت: مجموعه نوسازی مدارس استان خوزستان در اجرای این طرح عملکرد قابل توجهی داشته و در بسیاری از بخش‌ها بار اصلی اجرای پروژه‌ها و پیشبرد اهداف نهضت را بر عهده گرفته است.

مشاور وزیر آموزش و پرورش افزود: اقدامات انجام‌شده در حوزه توسعه و احداث فضاهای آموزشی در خوزستان، نتیجه تلاش مستمر مجموعه نوسازی مدارس، همکاری آموزش و پرورش، همراهی خیرین مدرسه‌ساز و مشارکت دستگاه‌ها و مجموعه‌های مختلف است و لازم است این روند با جدیت و شتاب بیشتری ادامه یابد.

وی با اشاره به اهمیت اجرای طرح نهضت توسعه عدالت آموزشی در مناطق کم‌برخوردار و دارای کمبود فضای آموزشی، اظهار داشت: هدف اصلی این نهضت، ایجاد فرصت برابر برای برخورداری دانش‌آموزان از فضاهای آموزشی مناسب و استاندارد است و تحقق این هدف نیازمند همکاری و مشارکت همه بخش‌های حاکمیتی، اقتصادی، اجتماعی و مردمی است.

دهقانی با تأکید بر ضرورت هم‌افزایی میان دستگاه‌های اجرایی، خیرین، صنایع و مجموعه‌های اقتصادی استان تصریح کرد: خوزستان به دلیل برخورداری از ظرفیت‌های گسترده صنعتی، اقتصادی و تولیدی، از توان بالایی برای مشارکت در توسعه زیرساخت‌های آموزشی برخوردار است و باید این ظرفیت در مسیر تحقق عدالت آموزشی به شکل هدفمند مورد استفاده قرار گیرد.

وی ادامه داد: یکی از موضوعات مهم، اختصاص سهم مشخص و هدفمند از مسئولیت‌های اجتماعی مجموعه‌های اقتصادی و صنعتی به نهضت توسعه عدالت آموزشی در خوزستان است؛ چراکه با توجه به حجم فعالیت‌های اقتصادی در استان، می‌توان با ایجاد سازوکار مشخص و برنامه‌ریزی منسجم، بخشی از نیازهای حوزه مدرسه‌سازی را از این محل تأمین و روند اجرای پروژه‌ها را تسریع کرد.

مشاور وزیر آموزش و پرورش خاطرنشان کرد: مسئولیت‌های اجتماعی زمانی می‌تواند اثرگذاری بیشتری داشته باشد که بر اساس نیازهای واقعی مناطق هدف، اولویت‌بندی پروژه‌ها و یک برنامه مشخص هزینه شود؛ بنابراین لازم است پروژه‌های نهضت توسعه عدالت آموزشی به صورت دقیق شناسایی و ظرفیت مجموعه‌های اقتصادی برای تکمیل آنها به کار گرفته شود.

وی همچنین بر نقش مهم خیرین مدرسه‌ساز در پیشبرد اهداف نهضت تأکید کرد و گفت: تجربه موفق مشارکت خیرین در استان خوزستان نشان داده است که هرجا دولت، خیرین و مجموعه‌های اقتصادی در کنار یکدیگر قرار گرفته‌اند، روند اجرای پروژه‌های آموزشی با سرعت بیشتری پیش رفته است.

در پایان این نشست بر تداوم جلسات تخصصی و کارشناسی، پایش مستمر پروژه‌های نهضت، شناسایی و رفع موانع اجرایی، استفاده حداکثری از ظرفیت اعتبارات ملی و استانی، توسعه مشارکت خیرین و هدایت هدفمند مسئولیت‌های اجتماعی صنایع و مجموعه‌های اقتصادی تأکید شد.